(Olen talla hetkella yliopistolla, sita siis aakkosvajavainen teksti.)

Aamulla tuli kirjakaupasta ilmoitus sahkopostiin, etta tilaamani kirja oli saapunut yliopiston kirjakauppaan. Tanaan olisi tosin ollut vapaapaiva, mutta paatin siita huolimatta lahtea yliopistolle; kavellen, jotta saisin katsastettua lyhimman reitin. Neljassakymmenessaviidessa minuutissa tanne tarpoo kampilta, ehka rahtusen nopeammin. Ja mikas siina on kavellessa, kauniina paivana kuten tanaankin. Ihan nain ohimennen sanoen, minulla on sitten aivan mielettoman upea koulumatka: puolet matkasta kulkee lenkkeilyniityn ja -metsan lapi, ja maisemat ovat aivan mielettomat! Kinttupolkuhan se toki on, mutta polulta nakee kauas (siis kauas) ja ymparoiva lehtimetsa on upea. Etta sellaista tanaan.

Yliopistolla siirryin suoraan (akateemispainoitteeseen) kirjakauppaan hakemaan sita kirjaa. Tiskilla kaytiin seuraavanlainen keskustelu minun ja erittan mukavan vanhemman asiakaspalvelijaherran kanssa:

A: I believe you have a book for me?

VAH: Yes?

A: Poodle Clipping And Grooming?

VAH: Oooh, yes! I see! Caused a lot of stir around here. Not the sort of book we usually get here.

A: Yes, I can imagine...

Etta hyvat naurut olivat ilmeisesti saaneet, kun olivat lajitelleet saapuneita tilauksia. Heti kirjan kannessa on kuva todella itsetietoisen oloisesta, amerikkalaistyyppisen liioitellusti leijonaleikkaukseen leikatusta puudelista. Paljonkohan ovat mahtaneet selailla kirjaa? Heh, voin todellakin kuvitella! Vaan mikas siina, sita on ihan hyva herattaakin hilpeytta kanssaihmisissaan aina valilla.