Kotona, viimein. Eilinen oli aika suoraan sanottuna helvetillinen päivä, siitä lisää vaikka huomenna. Nyt ei ajatus pysy kasassa minkään fiksun tekstin kirjoittamiseen - aiheena siis elokuvat. Huomenna ollaan siis menossa ystiksen kanssa katsomaan uusin merirosvoelokuva, ja tänään katsottiin illalla muistin virkistämiseksi se toinen osa, kun sen olivat molemmat nähneet viimeksi viime kesänä elokuvateatterissa. Ensimmäinen osa oli molemmilla sen verran hyvin muistissa, että sen karsimme ajanpuutteen vuoksi pois.

Mitäköhän tuosta nyt ajattelisi tai odottaisi? En oikein osaa sanoa. Ensimmäinen osa yllätti. Nähtiin ystiksen kanssa traileri joskus puolta vuotta aikaisemmin ja naurettiin, näyttää sitten astetta kamalammalta, voi Luoja! Ei kai tollasta nyt ole tehty? Sitten nähtiin nimet trailerin perässä. Johnny Depp? ... Mitä ihmettä se tekee Disney-elokuvassa? No jaa, eihän se sitten ihan huono voi olla! Eikä ollutkaan. Viihdyttävä kuin mikä. Toinen osa olikin sitten jo niin ahdistavaa vanhojen vitsien uudelleenlämmittelyä, ettei ole tosikaan. Ainakin itseäni häiritsi kovasti varsinkin elokuvan alkupuolen vitsit, jotka olivat ykkösleffan vitsejä vähän muokattuina ja erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä esitettyinä - ei näin. Suututti ainoastaan. Toivottavasti viimeinen osa ei ole samanlainen, vaan viihdyttäisi oikeasti. Siihen tosin on kuulemma pakattu vähintään viiden elokuvan juoni kahteen ja puoleen tuntiin (mikä on muuten aivan liian pitkä aika tavalliselle jatko-osalle!), eli ryminää ja räiskettä luulisi olevan luvassa. Vaikka eipä se yksi mies uppoavaa laivaa pysty pelastamaan, vaikka olisi kuinka Johnny Depp. Tai Geoffrey Rush, Johnny Depp ja Bill Nighy kaikki yhdessä.

Ja Johnny Deppin takiahan se oikeastaan katsotaan, täytyyhän se myöntää. Ahdistaa vain, kun outojen ja pienibudjettisten elokuvien omaperäisestä nerosta onkin yhtäkkiä tullut kassamagneetti ja teinien päiväunien kohde. Eihän sen tosin pitäisi olla minulta pois, vaikka muutkin pitäisivät - silti ärsyttää. Nuo kirkuvat ja huokailevat teinit siis, jotka tutustuivat Deppiin vasta tämän Disneyn jättipotiksi osoittautuneen rainan jälkeen. Kuten näkyy, eipä tässäkään mitään logiikkaa ole, miksi tämä minua niin ottaa päähän... Alkaa vain ärsyttämään tämä älytön hypetys. Ja minkäs sitä tyttö ajatuksilleen mahtaa? Jotenkin sitä vain toivoisi, että tietyt näyttelijät pitäytyisivät poissa Hollywoodin suurimmista produktioista. Tuollaiset suurtuotannot eivät voi olla vaikuttamatta näyttelijän tuleviin roolivalintoihin, ja niin kovasti kuitenkin toivoisin näkeväni tuonkin miehen vielä jossain pienemmän budjetin outoudessa, kuten Ed Wood ja Dead Man olivat. Niissä Depp on mielestäni parhaimmillaan.

Niin, ja ehdoton suosikki-Johnny Depp -elokuvanihan on muuten Pieni suklaapuoti. Ja Depp Roux'na. Siinä vasta ihanuutta kerrakseen!

623749.jpg