Nyt on sitten se bussilippukin viimein hankittuna ensi perjantaille (takaraivossa on kuitenkin koko ajan sellainen inhottava tunne, että kun yritän bussiin, siellä sanotaankin 'e-hei, sulla on kuule väärä lippu! Ei tällä Lontooseen pääse.'). Bussi lähtee siis täältä päästä 11:25 ja perillä Heathrowlla ollaan suunnilleen kaksi tuntia myöhemmin, eli 13:35. Siitä sitten suoraan chekkaukseen ja shoppaileen mini-Harrodsille ja mini-Hamleysille pariksi tunniksi ennen koneen lähtöä. Vallan mainio homma! Jos vaikka viimeiset joululahjat saisi sieltä hankittua... Heathrow on kyllä niin lentokenttien aatelia.

Tänään pyörähdin nopsaan kaupungilla bussiliput hankittuani, vakioreitin kiersin pikavauhtia ennen kämpille palailua: Marks & Spencerin ruokaosaston kautta Galleriaan - Waterstonesin kirjakauppa ja Virginin levyosasto. Levyihin en tällä kertaa sortunut, mutta kirjakaupassa menikin taas mukavat 37,96 puntaa (ei hyvä). Siinähän (taas) istuin kaupan lattialla kirjapinon takana, kunnes sain karsittua opukset neljään: Bridget Jonesin päiväkirjat (ne molemmat), P.G. Wodehousen novellikokoelma ja Jeeves and Wooster Omnibus lähtivät lopulta mukaan. Lennolle piti käydä 'joku kiva ja nopealukuinen' hakemassa, mutta niinhän siinä taas kävi, että valinnanvaikeus yllätti.

(Jälleen kerran) tunnin mittaiseksi venähtänyt bussimatka menikin sitten vallan mukavasti double-deckerin yläkerrassa huurustuneiden (sana?) ikkunoiden takana Bridget Jonesia lukiessa. Siellähän kikattelin puoliääneen ja annoin taas todella mielenkiintoisen kuvan itsestäni. Minkäs teet.

Vielä tarttis tuo vuoden viimeinen essee kirjoittaa. Viikonloppukin meni taas hienosti täysin hukkaan, kun sorruin tuijottamaan ensin lauantaina Pride & Prejudice minisarjan alusta loppuun - kyllä, hautauduin kuudeksi tunniksi peittojen alle ja tuijotin Ms. Bennettiä ja Mr. Darcya - ja sunnuntaina lisää pukudraamaa, Sense & Sensibility. Tänään otan vielä itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan ainakin 1000 sanaan asti. Eipä jää viimeiselle päivälle aivan mahdotonta urakkaa. Toivottavasti. On se vaan kumma, kuinka sitä ei ymmärrä tehdä näitä juttuja ajoissa. Aihekin on ollut tiedossa jo lokakuusta asti. Tässähän sitten viimeisen viikon kärvistelen, ja palautan esseen viimeminuutilla ennen palautuslaatikon sulkemista. Niin se on aina mennyt, ja näköjään tulee menemään jatkossakin.

No, enää neljä päivää tätä.